(0412) 25 38 32

Gevel impregneren

Gevel Impregneren: Essentieel bij vochtige buitenmuren en vorstschade

Wanneer is het impregneren van uw gevel aan te raden? Deze vraag kent geen eenduidig antwoord, omdat dit afhangt van diverse factoren. Laten we proberen deze vraag hieronder te beantwoorden.

Allereerst is het van belang dat u minstens twee keer per jaar de gevels van uw woning inspecteert, bij voorkeur in het vroege voorjaar en na een regenachtige periode in het najaar. Controleer of er scheuren zijn ontstaan, vochtplekken op de buitenmuur zitten en of stenen of voegen beschadigd zijn. Indien er geen significante veranderingen zijn, is actie niet nodig.

Mocht u echter vochtplekken opmerken in uw gevel, neem dan contact op met de specialisten van IT Isolatietechniek & Gevelrenovatie. De kans is groot dat er sprake is van doorslaand vocht en impregneren kan dan noodzakelijk zijn. Als u dit niet doet, bestaat het risico dat stenen ’s winters bevriezen en dat schimmels en mossen zich op grote schaal ontwikkelen, wat op den duur schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Wat houdt impregneren precies in?

Het impregneermiddel zorgt ervoor dat uw gevel waterafstotend wordt en voorkomt dat vocht van buiten de gevel binnendringt. Door het aanbrengen van impregneer wordt de structuur van de stenen afgesloten, waardoor de gevel waterafstotend wordt. Hierdoor krijgen vocht, schimmels en mossen geen kans meer om zich te ontwikkelen. Bovendien biedt gevel impregneren nog meer voordelen. Zo hechten vocht en vuil zich moeilijk aan de gevel, en hetzelfde geldt voor graffiti. Zelfs tegen zure regen biedt het dunne laagje impregneer bescherming. Kortom, niets dan voordelen.

Een professioneel aangebracht impregneermiddel gaat minstens 10 jaar mee. Gevel impregneren is aan te raden wanneer u vuil, algen, mossen, vochtplekken en beginnende scheuren in de buitenmuur constateert. Door tijdig in te grijpen, voorkomt u verdere problemen zoals kapotte stenen, gevelscheuren en verdere groei van mossen en schimmels. 

Voordelen

Overige Diensten

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?