(0412) 25 38 32

Luchtkanalen isoleren

Waarom Isolatie van luchtkanalen belangrijk is?

Bij IT Isolatietechniek & Dakservice isoleren we veel van de luchtkanalen die we installeren, en dit is geen toeval. Het isoleren van luchtkanalen biedt tal van voordelen. Het is van essentieel belang om aandacht te besteden aan potentiële probleemgebieden en deze te isoleren. Maar waarom zou u bepaalde luchtkanalen moeten isoleren?

Een ventilatiesysteem bestaat uit twee stromen: het ene luchtkanaal transporteert warme lucht van binnen naar buiten, terwijl het andere kanaal koude lucht van buiten naar binnen brengt. Via een warmtewisselaar wordt de koude lucht opgewarmd en naar de gewenste locatie geleid. Deze warmte is nodig op plaatsen waar mensen aanwezig zijn, zoals op kantoorvloeren, waardoor een gezond binnenklimaat ontstaat. Evenzo kan koude lucht op specifieke plekken nodig zijn, bijvoorbeeld in het geval van airconditioning.

Rendementsverlies voorkomen

Veel ventilatiekanalen doorkruisen ruimtes die niet worden verwarmd en waar geen verwarming nodig is, zoals technische ruimtes en daken. Het gebrek aan isolatie in deze kanalen kan leiden tot onnodig warmteverlies in koudere omgevingen rondom het kanaal. Hetzelfde geldt voor kanalen met koude lucht in verwarmde ruimtes, waar het kanaal bijdraagt aan het afkoelen van de ruimte, waardoor het verwarmingssysteem harder moet werken en meer energie verbruikt.

In het kort, zonder isolatie ontstaat rendementsverlies en wordt kostbare energie verspild. Naast deze nadelen kunnen condensatieproblemen, schimmelvorming en een slechte binnenluchtkwaliteit optreden, wat eenvoudig kan worden voorkomen door luchtkanaalisolatie op de juiste plaatsen.

 

Voordelen

Overige Diensten

Soorten Isolatie

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?